Informatie

Clowns on tour zijn clownsprojecten binnen de stichting die de afgelopen jaren georganiseerd zijn in het buitenland (Bosnie – Herzegovina). Volgens het DREAM – TRUST – PLAY principe reist een groep clowns naar een gebied waar kinderen een extra boost aan zelfvertrouwen, dromen en spel goed kunnen gebruiken. Met workshops, voorstellingen en clownsbezoeken worden kinderen en volwassenen een week volledig in hun eigen kracht en talent gezet.

Het clownswerk tijdens de reis, zowel door de clowns als de begeleiders, doet men vrijwillig. Clowns on tour wordt volledig gesponsord door donaties van bedrijven, organisaties en particulieren die dit initiatief een warm hart toedragen. Tevens komt een deel van de opbrengt van het boek van Lidion ten goede aan Clowns on tour.

Projectleiders van Clowns on tour zijn vader en dochter, Hans en Lidion. In 2010 bezochten zij op op uitnodiging van Stichting Out of Area (www.outofarea.nl) het Kids Festival in Sarajevo. Geraakt door de kinderen en het land, ontstond het project Clowns on tour. In de daaropvolgende twee jaar organiseerde Hans en Lidion vijf plaatselijke Clowns on tour projecten in het noorden van Bosnië.

Op dit moment is de stichting niet actief met Clowns on tour. Voortvloeiend uit deze projecten ontstond het initiatief  www.youngtalentsontour.nl en het boek van Lidion. Op dit moment zijn Hans en Lidion hier druk genoeg mee en staat Clowns on tour tijdelijk op non – actief. De stichting sluit echter niet uit dat in de toekomst opnieuw Clowns on tour projecten georganiseerd gaan worden. Mocht je een geschikte plek weten in het buitenland waar clowns meer dan nodig zijn? Laat het ons vooral weten!